Белоцерковский Женский Форум - Совместные покупки Белая Церковь
Вы хотите отреагировать на этот пост ? Создайте аккаунт всего в несколько кликов или войдите на форум.

Белоцерковский Женский Форум - Совместные покупки Белая Церковь

Ми вже є на онлайн зв’язку в Viber-чаті! Приєднуйтесь до нас! Разом купуємо, продаємо разом нові та бу речі, а також популярні СП Білої Церкви! Переходьте за посиланням Viber-чат! Лише Біла Церква!

Вы не подключены. Войдите или зарегистрируйтесь

Торт Наполеон

+2
Sun_flower
Breeze
Участников: 6

Перейти вниз  Сообщение [Страница 1 из 1]

1Торт Наполеон Empty Торт Наполеон Пт Фев 20 2015, 21:36

Mavka

Mavka
Организатор СП

Вчора зробила,а сьогодні вже з'їли торт Наполеон за таким рецептом http://beautyinfo.com.ua/m0c3i3897.html

але муки взяла 600 гр. і крем заварний без яєць робила,він тоді ніжніший виходить. Робила перший раз,не дуже люблю випікати коржів багато, думала не вийде, але все вдалося.

Може хто знає яку роль в тісті грає уксус і чи можна без нього отримать гарний результат?

2Торт Наполеон Empty Re: Торт Наполеон Пт Фев 20 2015, 21:55

Breeze

Breeze
Модератор

я от разных люей слышала, что нужно добавлять уксус и сама так делала. А еще в свареный крем добавляла 200 г белой сгущенки и взбивала, вкус как у пломбира. Правда, очень тяжело пропитываются коржи

3Торт Наполеон Empty Re: Торт Наполеон Сб Фев 21 2015, 09:14

Sun_flower

Sun_flower
Модератор

Много лет готовлю слоеное тесто быстрого приготовления, точнее рубленое.  Уксус добавляю обязательно. Он придает тесту большую слоистость, воздушность что-ли. Главное - придержаться пропорций, чтоб не получилась ненужная кислинка.
Обычный уксус уже давно не использую, для теста - в основном яблочный.
Если не хочешь уксус - его можно заменить соком лимона. Но лимон не всегда есть под рукой. Да и цены на лимоны(

Заварной крем мне без яиц тоже нравится, точнее без желтков (белки я в него не добавляю).

4Торт Наполеон Empty Re: Торт Наполеон Сб Фев 21 2015, 09:50

Mavka

Mavka
Организатор СП

Breeze пишет:я от разных люей слышала, что нужно добавлять уксус и сама так делала. А еще в свареный крем добавляла 200 г белой сгущенки и взбивала, вкус как у пломбира. Правда, очень тяжело пропитываются коржи

у мене стояла згущенка в холодильнику...я ще думала додати,але побоялась що зіпсую.

5Торт Наполеон Empty Re: Торт Наполеон Сб Фев 21 2015, 15:13

Mavka

Mavka
Организатор СП

Sun_flower пишет:Много лет готовлю слоеное тесто быстрого приготовления, точнее рубленое.  Уксус добавляю обязательно. Он придает тесту большую слоистость, воздушность что-ли. Главное - придержаться пропорций, чтоб не получилась ненужная кислинка.
Обычный уксус уже давно не использую, для теста - в основном яблочный.
Если не хочешь уксус - его можно заменить соком лимона. Но лимон не всегда есть под рукой. Да и цены на лимоны(

Заварной крем мне без яиц тоже нравится, точнее без желтков (белки я в него не добавляю).

я теж мала на увазі жовтки. я одного разу додала, та чомусь спортився крем зовсім. може щось неправильно робила, але після того не додаю ніколи. так і дешевше виходить.

6Торт Наполеон Empty Re: Торт Наполеон Сб Фев 21 2015, 15:49

Sun_flower

Sun_flower
Модератор

Есть еще один маленький секретик слоеной выпечки  - перед выпечкой коржи взбрызнуть водой - получается более нежное тесто.

7Торт Наполеон Empty Re: Торт Наполеон Сб Фев 21 2015, 19:18

Sun_flower

Sun_flower
Модератор

Мне пока некуда пойти. Темка про еду еще не готова. Так что почти в тему)

Так захотелось чего-то вкусненького.
Достала свой домашний полуфабрикат слоеного теста (быстрое слоеное - рецепт почти как у Мавки  (ледяная вода, яйцо, масло или маргарин, уксус, мука)) - испекла слоеных трубочек.
Начинка белковая, взбивала на водяной бане. Еще немножко осталось начинки. Пекутся безешки.

Мы болеем, так что на фото сил не хватило.

8Торт Наполеон Empty Re: Торт Наполеон Сб Фев 21 2015, 21:05

Mavka

Mavka
Организатор СП

Лесь,а готовые коржи можно хранить? Слышала что можно,но как-то меня терзают сомнения. Не пробовала?

9Торт Наполеон Empty Re: Торт Наполеон Сб Фев 21 2015, 21:29

Sun_flower

Sun_flower
Модератор

Mavka пишет:Лесь,а готовые коржи можно хранить? Слышала что можно,но как-то меня терзают сомнения. Не пробовала?
Аня, я храню в морозилке уже готовые пласты теста, если я тебя правильно поняла. Потом 5 минут - и все готово)
Готовую выпечку (коржи) думаю не стоит.

и не только слоеное можно - еще песочное, дрожжевое ...

10Торт Наполеон Empty Re: Торт Наполеон Вс Фев 22 2015, 13:14

Zina

Zina
Осваиваюсь на форуме
Осваиваюсь на форуме

А на пиве тоже коржи вкусные получаются,маргарин ,пиво и мука

11Торт Наполеон Empty Re: Торт Наполеон Вс Фев 22 2015, 17:01

Mavka

Mavka
Организатор СП

Zina пишет:А на пиве тоже коржи вкусные получаются,маргарин ,пиво и мука

у мене так тітка робить. ще й на сковороді їх жарить

12Торт Наполеон Empty Re: Торт Наполеон Вс Фев 22 2015, 18:26

Sun_flower

Sun_flower
Модератор

У меня в духовке вкуснее слоеное тесто получается. Более нежное

На сковороде в детстве готовила. Было вкусно, но не так

13Торт Наполеон Empty Re: Торт Наполеон Вс Фев 22 2015, 23:46

Оксаночка

Оксаночка
Admin

Почитала запитання «навіщо оцот?» і ось що корисне для себе знайшла, поділюся:
Іноді господин та професійні кулінари, при виготовленні тіста (пісочного, для оладок, кексів тощо) додають в нього соду, деякі її попередньо «гасять» оцтом, але навіщо і як правильно - знають не всі, а просто дотримуються порад «бувалих».

Спробуємо розібратися навіщо гасити соду оцтом. Сода, якщо її правильно використовувати, є прекрасним розпушувачем. У кислому середовищі або при температурному впливі вона починає розпадатися з виділенням вуглекислого газу. Власне кажучи, саме вуглекислий газ (СО2) і розпушує тісто, роблячи його пористим легким, утворюючи пісочну структуру.
У спрощеному вигляді це виглядає так:

Сода + оцет = ацетат натрію + вуглекислий газ+вода

Хімічна формула:

NaHCO3 + ch 3 cooh → CH3COONa + CO2↑+ H2O

У тих рецептах, де крім соди присутній кефір, сметана або інші кисломолочні продукти, реакція протікає без необхідності додавати ще кислоту і сода реагує вся без залишку, виділяючи потрібну кількість вуглекислоти. Але якщо кислоти недостатньо, то в готовому виробі може бути "мильний" присмак від соди, що не прореагувал, тому дуже важливо додавати соди не більше, ніж необхідно за рецептом.

Не знаючи хімії, багато господинь, щоб уникнути смаку соди у , заздалегідь гасять її оцтом або окропом, але при такому способі гасіння, «в ложці», велика частина вуглекислого газу зникає ще до того, як потрапляє у виріб, і не виконує свого призначення для розпушення тіста.

Але як не дивно, тісто все одно розпушується, - все правильно, і розпушує його якраз та, що залишилася непрореагована сода, так як пропорції «сода-оцет», як правило, не витримані і беруться «на око».

Залишки негашеного соди і дають залишковий ефект невеликої пористості. Гасити соду оцтом в ложці немає ніякого сенсу. Більш правильно буде, з технічної сторони, додати соду до сухих інгредієнтів або, якщо ви працюєте з рідинами, додавати щось кисле (лимонний сік, кефір, сік кислого апельсина). Найбільш ідеальний варіант, який знаходиться в арсеналі всіх професійних кондитерів для розпушення тіста - змішування сухих інгредієнтів, - соди з лимонною або аскорбіновою кислотою.

Ідеальний варіант для приготування розпушувача 5:3:12 (сода, лимонна кислота : борошно).

Якщо додати до останнього варіанту ще і крохмаль, то ми одержимо не що інше, як пекарський порошок або, як його ще називають, розпушувач. Тільки, іноді виробники подібних добавок використовують в своїх продуктах не соду, а натрієву сіль амонієвої кислоти і замінюють крохмаль на борошно, що власне кажучи, з хімічної точки зору, ніяк не впливає на ефект газовиділення і створення пористої структури тіста.
Також, необхідно відзначити, що навіть якщо в продукті взагалі не буде кислоти, то при термічній обробці соди, починаючи з 60 градусів С, гідрокарбонат натрію сам починає розпадатися на воду і вуглекислий газ, але найбільш бурхливо цей процес протікає при температурі близько 200 градусів, що не завжди прийнятно для тіста.

14Торт Наполеон Empty Re: Торт Наполеон Вс Фев 22 2015, 23:59

Breeze

Breeze
Модератор

Mavka пишет:Лесь,а готовые коржи можно хранить? Слышала что можно,но как-то меня терзают сомнения. Не пробовала?

готовые продаются, но сколько там всякой каки, чтобы они пару месяцев хранились... Торт Наполеон 772664554 Лучше тесто морозить.

15Торт Наполеон Empty Re: Торт Наполеон Вт Фев 24 2015, 13:14

Mavka

Mavka
Организатор СП

Оксаночка пишет:Почитала запитання «навіщо оцот?» і ось що корисне для себе знайшла, поділюся:
Іноді господин та професійні кулінари, при виготовленні тіста (пісочного, для оладок, кексів тощо) додають в нього соду, деякі її попередньо «гасять» оцтом, але навіщо і як правильно - знають не всі, а просто дотримуються порад «бувалих».

Спробуємо розібратися навіщо гасити соду оцтом. Сода, якщо її правильно використовувати, є прекрасним розпушувачем. У кислому середовищі або при температурному впливі вона починає розпадатися з виділенням вуглекислого газу. Власне кажучи, саме вуглекислий газ (СО2) і розпушує тісто, роблячи його пористим легким, утворюючи пісочну структуру.
У спрощеному вигляді це виглядає так:

Сода + оцет = ацетат натрію + вуглекислий газ+вода

Хімічна формула:

NaHCO3 + ch 3 cooh → CH3COONa + CO2↑+ H2O

У тих рецептах, де крім соди присутній кефір, сметана або інші кисломолочні продукти, реакція протікає без необхідності додавати ще кислоту і сода реагує вся без залишку, виділяючи потрібну кількість вуглекислоти. Але якщо кислоти недостатньо, то в готовому виробі може бути "мильний" присмак від соди, що не прореагувал, тому дуже важливо додавати соди не більше, ніж необхідно за рецептом.

Не знаючи хімії, багато господинь, щоб уникнути смаку соди у , заздалегідь гасять її оцтом або окропом, але при такому способі гасіння, «в ложці», велика частина вуглекислого газу зникає ще до того, як потрапляє у виріб, і не виконує свого призначення для розпушення тіста.

Але як не дивно, тісто все одно розпушується, - все правильно, і розпушує його якраз та, що залишилася непрореагована сода, так як пропорції «сода-оцет», як правило, не витримані і беруться «на око».

Залишки негашеного соди і дають залишковий ефект невеликої пористості. Гасити соду оцтом в ложці немає ніякого сенсу. Більш правильно буде, з технічної сторони, додати соду до сухих інгредієнтів або, якщо ви працюєте з рідинами, додавати щось кисле (лимонний сік, кефір, сік кислого апельсина). Найбільш ідеальний варіант, який знаходиться в арсеналі всіх професійних кондитерів для розпушення тіста - змішування сухих інгредієнтів, - соди з лимонною або аскорбіновою кислотою.

Ідеальний варіант для приготування розпушувача 5:3:12 (сода, лимонна кислота : борошно).

Якщо додати до останнього варіанту ще і крохмаль, то ми одержимо не що інше, як пекарський порошок або, як його ще називають, розпушувач. Тільки, іноді виробники подібних добавок використовують в своїх продуктах не соду, а натрієву сіль амонієвої кислоти і замінюють крохмаль на борошно, що власне кажучи, з хімічної точки зору, ніяк не впливає на ефект газовиділення і створення пористої структури тіста.
Також, необхідно відзначити, що навіть якщо в продукті взагалі не буде кислоти, то при термічній обробці соди, починаючи з 60 градусів С, гідрокарбонат натрію сам починає розпадатися на воду і вуглекислий газ, але найбільш бурхливо цей процес протікає при температурі близько 200 градусів, що не завжди прийнятно для тіста.

дійсно корисна інфа...тепер не буду соду в ложці гасить :)

16Торт Наполеон Empty Re: Торт Наполеон Пн Июн 27 2016, 15:10

Катюша

Захожу иногда
Захожу иногда

Я тоже люблю очень этот торт, но редко получается его печь.

Вернуться к началу  Сообщение [Страница 1 из 1]

Права доступа к этому форуму: